Végső formát öltött a Független Kisgazdák Demokratikus Szövetsége (FKDSZ) és a Kisgazda Szövetség egyesüléséről szóló megállapodás. Az egyesülés azonban nem jelent összeolvadást, csupán közös döntéshozó testület jön létre a Kisgazda Szövetségen belül.

Kedden jóváhagyta a Kisgazda Szövetség döntéshozó testülete az egyesült Kisgazda Szövetség és FKDSZ kereteit. Ezt szerdán öntötték végső formába az FKDSZ-szel egyeztetve.

A megállapodás értelmében mind a Kisgazda Szövetség - elnöke Cseh Sándor - mind az FKDSZ - vezetője Szabó János honvédelmi miniszter - megőrzi önállóságát, vagyis maradnak a vezetők is. Az egyesülés csupán annyit jelent, hogy a Kisgazda Szövetségen belül közös döntéshozó testületet hoznak létre, melynek vezetője Szabó lesz. A testületbe mindkét szervezet 7-7 tagot delegál, a neveket jövő hét szerdán hozzák nyilvánosságra.

A közös döntéshozó testület dönt az együttes választási programról, és a közös jelöltállításról. Minden döntést mind Cseh Sándornak, mind Szabó Jánosnak ellenjegyeznie kell.

Az egyesülés miatt egy pontban módosítják a Kisgazda Szövetség alapszabályát, a változást szerdán vagy csütörtökön jelentik be a bíróságon.

[origo]

Korábbi cikkünk:

Egyesül az FKDSZ és a Kisgazda Szövetség