Valószínűleg megtalálták Nógrádi Zsolt apjának holttestét

Nógrádi Zsolt nemrég kapott egy névtelen levelet, melyben megjelöltek egy helyszínt, ahol állítólag eltűnt apja holtteste fekszik. A rendőrség kiszállt a helyszínre, Pirtóra és ott valóban találtak egy holttestet. Nógrádi az olajbizottság előtt tett tanúvallomása révén lett ismert. A vállalkozó apján keresztül ismeri az olajügyeket, aki eltűnt, és eddig nem lehetett tudni, gyilkosság áldozata lett-e.

Nógrádi Zsolt az [origo]-nak ismertette a levél tartalmát, amely nem szó szerint idézve a következő: Tisztelt Nógrádi Úr! Az Ön meggyilkolt édesapjának holtteste az Önök volt szőlőjéhez közel, Pirtón van egy elhagyott ház udvarán. (A ház valaha egy kastély volt.) Az udvaron egy kútban van a holttest, téglák alatt.

Nógrádi elmondása szerint múlt hét csütörtökön kapta kézhez a levelet, amelyet azonnal elvitt a rendőrségre. A rendőrség megszervezte a vizsgálatot, és szerdán kiszállt a levélben megjelölt helyszínre - Soltvadkerttől 10 kilométerre -, ahol valóban találtak egy holttestet. Azt egyelőre nem tudni, valóban Nógrádi apja-e az, de a vállakozó hiszi, hogy eltűnt apját találták meg. Szerinte apját megölték.

A helyszínen Kovács Lajos ezredes vizsgálódott az Országos Rendőr-főkapitányságról. Kovács olyan nagy volumenű ügyekkel foglalkozott eddig, mint például a Farkas Helga-ügy. Kovács az [origo]-nak megerősítette: valóban Nógrádi levele alapján érkeztek a helyszínre. A holttest helyéről nem akart részleteket elárulni, mint mondta: a tettestől akarják majd hallani, hová tette a tetemet. Csupán annyit mondott: a holttestet viszonylag mélyen találták meg, a vizsgálatok szempontjából viszonylag jó állapotban van, de már erősen oszlásnak indult. "Szemre nem ember már" - közölte Kovács. Hozzátette: valószínűleg több éve meggyilkolták az illetőt. Egyelőre nem tudni, kinek a holttestét találták meg, de a vizsgálatokkal száz százalékosan azonosítani tudják majd a tetemet. "Még sok szakértői vizsgálat áll előttünk. Akár több hétbe is beletellhet, mire megállapítjuk: arról van-e szó, akire gondolunk" - mondta Kovács. Azt sem tudták még egyértelműen megmondani: gyilkosság áldozata lett-e az illető.

Nógrádi Zsolt az olajbizottság előtt tett valomásával vált ismertté. Nógrádi azt vallotta: csak azért mondott el mindent az olajbizottságnak, hogy kiderüljön, mi történt az apjával, aki 1998 október 25-én tűnt el. Apja üzlettársa volt annak a Flaisz Ferencnek, akiről Nógrádi azt állította, hogy az olajmaffia tagja. A férfi azt állította: többek között Soltvadkerten is folyt olajszőkítés. Nógrádi a vallomásában több ismert személyt, köztük politikusokat is megvádolt. Az ügyészségi nyomozás során azonban a közéleti szereplőkkel kapcsolatban semmit sem tudtak bizonyítani vallomásából.

Nógrádi Zsolt az [origo]-nak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy célját elérte, 99 százalékig biztosra veszi, hogy apját találták meg. A gyilkos vagy felbújtó kiléte egyáltalán nem érdekli. A rendőrség őt és az öccsét is kihallgatta hazugságvizsgáló gép mellett, de azóta sem gyanúsítják őket. A tettest megtalálni nehéz feladat lesz, három év után nagyon kevés bizonyítékra lehet számítani. Nógrádi abban bízik, hogy a levél feladója, aki Kiskörösön postázta az üzenetet, talán újabb információkkal szolgál. "Nekem jó a lelkiismeretem. Annak rossz, aki leveleket írogat" - mondta Nógrádi, hozzátéve, hogy bár van elképzelése arról, hogy ki lehetett a tettes, nem akar vádaskodni. Annyit azért megemlített, hogy öngyilkossága előtt Litauszky István, apja egykori barátja felhívta és közölte vele: nem bírok a lelkiismeretemmel, mi csináltuk. A rendőrség szerint Litauszkynak van alibije Nógrádi József eltűnésének idejére. Fia szerint azonban az öreg Nógrádinak csak a barátaival, az olajos társasággal voltak közös ügyei és vitái.

[origo]

Korábbi cikkeink:

Ismeretlen holttestet találtak egy kútban

A Legfőbb Ügyészség nyomozást rendel el Nógrádi Zsolt és Pallag László ellen