Vancsik halálát a telefon okozhatta

Vancsik Zoltán, az augusztus 17-én közlekedési balesetben elhunyt szocialista képviselő a halálát megelőzően - a székesfehérvári elindulástól a tragédia bekövetkezéséig szinte folyamatosan - telefonált.

Rendőrségi körökben, a telefon híváslistáinak elemzése után, a balesetet egyértelműen a képviselő figyelmetlenségére vezetik vissza- tudta meg a Népszabadság. Az autóban nem volt mobiltelefon-kihangosító, sem fülhallgató, így ha Vancsik telefonált, azt kézben tartott telefonnal tehette. Fél kézzel kormányozva a nagy sebességgel haladó kocsit, elég egy rossz mozdulat, és a tragédia elkerülhetetlen. 

A Népszabadság úgy tudja, az igazságügyi műszaki szakértői vizsgálatok nem találtak olyan körülményt, amely arra utalna, hogy a baleset a gépkocsi meghibásodása miatt következett volna be. Egyesek szerint Vancsik a szerencsétlenséget megelőző napokban arról panaszkodott, hogy furcsa zajokat hall az általa használt, de az MSZP tulajdonában lévő autó motorteréből. 

A képviselő a Videoton-Vasas labdarúgó-mérkőzésről indult a fővárosba. A stadion VIP-parkolójában nyitva találta a gépkocsiját, ám mivel semmi nem hiányzott belőle, nem tett feljelentést. Nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy ő maga hagyta nyitva. Az autópályán az 55-56-os kilométerszelvényben Vancsik autója hirtelen jobbra kanyarodott, berohant az árokba, fának ütközött és felborult.

(OS)

Korábban:

Csütörtökön temetik Vancsik Zoltánt

Vancsik túllépte a megengedett sebességet

Hirtelen kormánymozdulat okozhatta Vancsik halálát