Bár már közel 100 órája küzdenek széllel és esővel a Guinness-rekord kísérlet résztvevői, a hat fiatal töretlen jókedvvel és kitartással rója az újabb és újabb köröket. Nagy szerepet játszik ebben a Gundel konyhája, ahonnan hol lazaccal, hol más különlegességgel lepik meg a versenyzőket.

Endrődi Mariann
A budapesti Vidámpark Óriáskerekén a versenyzők egyre jobb hangulatban várják az érdeklődők sokaságát. Vida Zoli jó kedvvel ébredt. "Én nagyon jól érzem itt magam. Nyugalom van, friss levegő, semmi stressz. Sajnálom is, hogy vasárnap le kell szállni."

Endrődi Mariannak sem okoz gondot a magaslati levegő. "Olyan itt, mintha nyaralna az ember. Nem kell dolgozni, mindennap jönnek a haverok, és ezenfelül itt mindenre van időm. A kaja szuper, bár anyukám tyúkhúslevese nagyon hiányzik." Ami igaz, az igaz, a Gundel étterem ellátására nem lehet panasz: reggel roston sült Szent Péter-hal, ebédre füstölt lazac tormahabbal, este pedig mandulás szűzérmék. Persze a desszertről se feledkezzünk meg, ami természetesen a ház híres specialitása, a Gundel palacsinta.

A hat kerekező azzal az ötlettel állt elő, hogy személyigazolványukba hamarosan akár új lakcímet írhatnának be: a Vidámpark Óriáskerekét. Ez persze nem is csoda, hiszen Némedi-Varga Zoltán egymás után kapja a számára az Óriáskerékre címzett üdvözlőlapokat. "Nagyon jólesik a biztatás, de szükség is van rá, mert néha az ember már legszívesebben kiszállna a kocsiból."

Zoli és képeslapjai
A versenyzők már nemcsak saját maguk, de társaik sikeréért is szorítanak. A csepeli Nyíri Zoltán elmondta: "Bár nem túl eseménydús idefenn az élet, biztos vagyok benne, hogy  egyikünk sem fogja feladni a versenyt."

A kerék, amely a tervek szerint vasárnap délután három órakor áll majd meg, közel 100 órája forog már. Azok között, akik az utolsó percig sem adják fel a harcot, egy 250 ezer forintos utazást, egy hűtőszekrényt és egy hatalmas ajándékkosarat sorsolnak ki. Ezenfelül mind a hat résztvevő a Vidámparktól kapott tiszteletjegyeket, egy-egy hatalmas karton jégkrémet és nyelvkazettákat, illetve nyelvkönyveket vihet haza.

[origo]

Korábban:

Bizonytalan percek az óriáskeréken

(2001. augusztus 29.)

A széllel küzdenek az óriáskerekezők

(2001. augusztus 28.)