ÁSZ-kritika az imázsközpontnak

Ellenőrizhetetlen, hogy mire költi pénzét az Országimázs Központ - derül ki az Állami Számvevőszék vizsgálatából. A közpénzekből fizetett szerződések egy részéről a Happy End Kft. állapodik meg magáncégekkel, ezeket a dokumentumokat pedig az ÁSZ nem vizsgálhatja.

A Népszabadság információi szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) helyteleníti, hogy gyakorlatilag nyomon követhetetlen a kancellária Országimázs Központja többmilliárdos kiadásainak felhasználása. Egy szerződés értelmében ugyanis a Happy End Kft. állapodik meg magáncégekkel egyes feladatokra, például ünnepségek szervezésére, de ezen szerződések vizsgálatára az ÁSZ már nem jogosul

Az ÁSZ nemrégiben befejezte ellenőrzését a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjában (OK). Az ellenőrzést még a tavalyi év végén Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezte, és azt a központ működése átláthatóságának igényével indokolta. A számvevőszék a 2000-es költségvetés végrehajtásának keretében vizsgálódott az imázsközpontban. Az országkép építésére és a kommunikációs feladatokra tavaly fordított 4,3 milliárd forint felhasználásának szabályszerűségét vizsgálta. A zárszámadási jelentés elkészítésének határideje egyébként augusztus 31-e.