Doszpot Péter, az ismert rendőrtiszt valószínűleg lakhelyén, Nagykátán indul szocialista képviselőjelöltként. Néhány napon belül kiderül, elfogadja-e a jelöltséget Doszpot.

Hetek óta egyeztet a szocialista párt és Doszpot Péter, a népszerű rendőrnyomozó. Doszpot nagy valószínűséggel az MSZP képviselőjelöltjeként indul a 2002-es választáson. Korábbi, meg nem erősített értesülések szerint a szocialisták felajánlották neki országos listájuk 8. helyét.

Emellett az is kiderült, hogy a rendőrtiszt lakhelyén, Nagykátán indulna egyéniben. A helybéliek folyamatosan győzködik, vállalja el a jelöltséget. Doszpot Péter ezzel kapcsolatban annyit közölt: "egyelőre még rendőr vagyok". A jelöltségével kapcsolatos hírekre nem kívánt reagálni.

Rendőrök ugyanis nem lehetnek politikai pártok tagjai és politikai tisztséget sem tölthetnek be. Amennyiben tehát a nyomozó elfogadja a jelöltséget, rendelkezési állományba kell vonulnia.

Az [origo] azonban MSZP-s forrásból úgy értesült, Doszpot valóban Nagyakátán indulna. Mivel Nagykátán született és jelenlegi is ott él, így teljesen logikus lenne, hogy ott is indítsa a párt - közölte az MSZP kampánystábjának egyik munkatársa.

Értesüléseink szerint napokon belül véglegessé válik: elfogadja-e az ismert rendőrtiszt a képviselő-jelöltséget. Ha Doszpot döntött, arról is határoznia kell, Nagykátán vagy esetleg máshol indul egyéni választókerületben.