Lentner Csaba, a MIÉP képviselője azt gyanítja, hogy 1997-ben titkos fegyverszállítmány került Budapestről Jemenbe. Az országot ebben az időben az ENSZ fegyverszállítási embargója sújtotta, így legálisan senki sem szállíthatott volna haditechnikai eszközöket. A képviselő az üggyel kapcsolatban hétfőn írásbeli kérdést intézett Demeter Ervin titkosszolgálati miniszterhez.
Lentner Csaba (MIÉP) országgyűlési képviselő azt gyanítja, hogy titkos fegyverszállítmány jutott el Budapesten keresztül Jemenbe. A képviselő információi szerint 1997. szeptember 18-án Ferihegyről indult egy gép, amely Bulgárián keresztül Szanaába, Jemen fővárosába repült.

A rakományt a jemeni védelmi minisztérium rendelte meg. A gépen haditechnikai eszközöket szállítottak. Jement ebben az időben az ENSZ fegyverszállítási embargója sújtotta.

Lentner Csaba nem árulta el, kitől származnak az információi. A képviselő azonban az üggyel kapcsolatban hétfőn írásbeli kérdést intézett Demeter Ervin titkosszolgálati miniszterhez. Demeter az [origo]-nak az üggyel kapcsolatban titkárságán keresztül azt mondta, hogy utána néz az esetnek és határidőn belül válaszolni fog a képviselőnek.

Nikolits István (MSZP) korábbi titkosszolgálati miniszter az [origo]-nak azt mondta, nem tud az ügyről.

[origo]