Bocsánatot kért a Zöld Pardon nevű szórakozóhely szeptember másodikán, vasárnap este, amiért biztonsági őrei július 9-én nem engedtek be három lányt. A lányok elmondása szerint az őrök azért nem engedték be őket, mert romák.

A Fekete Szemek
vezetője
Három lány azt állítja: azért nem engedték be őket az őrök a Zöld Pardonba, mert romák. "Cigány lányok zsebelni jönnek ide, menjetek inkább Strasbourgba szórakozni!" - indokolták az őrök döntésüket.

Vasárnap este a Nagyecsedei Fekete Szemek nevű népszerű roma zenekar koncertje előtt a Zöld Pardon képviselője elmondta: amennyiben a fent idézett rasszista jellegű kijelentések elhangzottak, úgy bocsánatot kérnek az érintettektől, és a lehető leghatározottabban elhatárolják magukat a történtektol. Dr. Schiffer András közölte: a Zöld Pardon mindig is arról volt híres, hogy fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül mindenkit egyaránt szívesen láttak, és a jövőben is meg szeretnék őrizni a szórakozóhely multikulturális jellegét. A három lány kérésére az intézkedő két biztonsági őrt a Zöld Pardon azóta elbocsátotta.