A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hétfőn feljelentéskiegészítést rendelt el a szegedi polgármester és 17 önkormányzati képviselő elleni feljelentés ügyében. A városvezetést hűtlen kezelés miatt támadják.

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a Bartha László szegedi polgármester (aki egyben a város országgyűlési képviselője), illetve 17 önkormányzati képviselő ellen tett feljelentés ügyében - mondta az [origo]-nak Borbély Zoltán, az ügyészség szóvivője. A feljelentés szerint egy nagy értékű telket adott el törvénytelenül a képviselő-testület.

Az ügyészség a feljelentéskiegészítés keretében iratokat szerez be, köztük a képviselő-testület jegyzőkönyveit, továbbá meghallgatja a feljelentőt, hogy dönteni tudjon a nyomozás elrendelése, illetve megtagadása ügyében.

Az MTI szerint a Polgári Szegedért Egyesület augusztus 27-i feljelentése szerint a polgármester közgyűlési jóváhagyás nélkül kötött előszerződést egy luxemburgi céggel egy újszegedi telek eladásáról, melyet így negyedáron, a városnak hatszázmillió forintos kárt okozva adott el az önkormányzat. A város vezetése korábban visszautasította a vádakat.

[origo]