Véget ért az Óriáskerék-keringés

Véget ért az Óriáskerék-csata. A hat fiatal, aki hét napig keringett Budapest felett, vasárnap délután  fáradtan, mégis boldogan hagyta el az Óriáskerék gondoláit, sikeresen teljesítve a Guinness-rekord kísérletet. A győztes Némedi-Varga Zoltán meg se áll Srí Lankáig, Endrődi Mariann, a csapat egyetlen lány tagja viszont egy miniszteri forgószékben piheni ki a fáradalmakat.

A győztes
Új Guinness-rekordot állított fel az a hat fiatal, akik egy teljes hetet töltöttek a budapesti Vidampark Óriáskerekén. Vasárnap délután 3 órakor hatalmas tömeg gyűlt össze a parkban, hogy megünnepelje a rekordereket. Mivel mind a hat versenyző kitartóan állta az egyhetes próba nehézségeit, a nyereményeket, köztük a 250 ezer forintos utazást, sorsolás útján döntötték el.

A szerencse Némedi-Varga Zoltán szegedi orvostanhallgatónak kedvezett, hiszen ő vihette haza a fődíjat. A fiú, akinek a verseny előtt egy jósnő azt mondta, hogy valószínűleg nem ő fog nyerni, nem is számított erre a meglepetésre. "Lehet, hogy hazudott a jósnő!" - mondta mosolyogva, miközben már azon gondolkozott, Ausztráliát vagy Srí Lankát látogassa meg a nyereményből.

Elmesélte, hogy a holtpont számára akkor következett be, amikor az utolsó napokban leesett a telefonja a magasból. "Ez nagyon megnehezítette a versenyt, hiszen hirtelen megszakadt a kapcsolatom a külvilággal."

Endrődi Mariann, a csapat egyetlen lány tagja, aki a sorsolás jóvoltából mostantól egy miniszteri forgószékben pihenheti ki a fáradalmait, egy ideig nem vágyik vissza a kerékre. "Amit most legjobban szeretnék, az egy forró habfürdő és egy jó puha ágy" -mondta kissé kialvatlan szemekkel.

A többi versenyző között egy hűtőszekrényt, egy Relaxa-master nyelvtanuló csomagot, egy sportruházati csomagot és egy Gundel ajándékkosarat sorsoltak ki. Ezenfelül minden versenyző nyelvkönyveket és egy nagy doboz csokoládét kapott. A Vidámpark ajándéka természetesen mi is lehetett volna más, mint egy nagy értékű tisztelejegycsomag, arra az esetre, ha bármelyikük újra visszavágyna az Óriáskerék gondoláiba. A park ugyanakkor megajándékozott minden egyes érdeklődőt is, hiszen minden embert meghívott egy ingyen körre a keréken.

A rekordkísérlet a maga műfajában eddig példa nélküli az egész világon, és maga a Vidámpark is először adott otthont ilyen eseménynek. Alexa György, a park marketingigazgatója elmondta, hogy nagyon örülnek a sikernek, de már most törik a fejüket a jövő évi kísérleten.

A rekordállítás hivatalos dokumentumait, a versenyzőkről készült fényképeket, illetve nyilatkozataikat a Vidámpark juttatja majd el a Guinness Rekordok Könyvének londoni központjába.

[origo]