Előzetesben az M7-essel kapcsolatos korrupció gyanúsítottjai

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság az M7-es építése körüli korrupciós ügy két gyanúsítottját. Mindketten fellebbeztek. A két vállalkozót 8 milliós kenőpénz-ügy miatt vették őrizetbe vasárnap.

A bíróság jóváhagyta az ügyészség hétfői indítványát, és előzetes letartóztatását helyezte azt a két vállalkozót, akik a rendőrség gyanúja szerint kenőpénzt adtak, illetve fogadtak el az M7-es autópálya építése kapcsán - tudta meg az [origo] a bíróság sajtóosztályán.

A bíróság azzal indokolta döntését, hogy összebeszélhetnének a gyanúsítottak, megpróbálhatnának tanúkat befolyásolni, emellett az is elképzelhető, hogy szabadlábon bizonyítékokat próbálnának meg eltüntetni. Mindkét gyanúsított fellebbezett a döntés ellen. A fellebbezésekről még a héten dönt a Fővárosi Bíróság.

Az M7-es autópálya építésében korábban részt vevő egyik vállalkozás tagjának, Péter Csabának a rendőrség gyanúja szerint 8 millió forintot adott Takács Csaba, hogy cége megkapjon egy nagy haszonnal kecsegtető munkát.

A Magyar Autópálya-építő Konzorcium szeptember 1-jén tett feljelentést az ügyben. A cég augusztus közepén jutott olyan szóbeli és írásbeli bizonyítékokhoz, amelyek alapján megtette a feljelentést. Az őrizetbe vételt leginkább megalapozó dokumentum egy olyan fénymásolt lap, amely a szóban forgó 8 millió forint átadásáról szól.

[origo]

Korábban:

Előzetesbe helyezné az ügyészség az M7-essel kapcsolatos korrupció érintettjeit