Keller László szocialista képviselő szerint a Dunaferr új igazgatóságában Fidesz közeli, túlságosan nagy hatalmú, és gyanús üzletek közelébe került emberek ülnek. Egy szocialista képviselő úgy tudja, a Keller által megtámadott egyik igazgatósági tag a miniszterelnök feleségének rokona.

Augusztusban a Fidesz kezdeményezésére parlamenti bizottság kezdett foglalkozni a Horn-kormány idején kinevezett Dunaferr vezetők visszaéléseivel. Keller László szerint az akkori vezetés jó munkát végzett, ezt bizonyítja Gansperger Gyula, az ÁPV Rt. vezetőjének februári állásfoglalása is, amelyben működése során a legkiválóbbnak nevezte a 2000-es évet a Dunaferrnél. Idén tavasszal azonban a baloldali kormány idején kinevezett vezetőket leváltották. A Fidesz szerint milliárdos sikerdíjuk, és a Dunaferr vezetésével összeférhetetlen vállalkozásaik méltatlanná tették őket a posztra, és törvényességi kifogásokat is emeltek működésük miatt. Keller azonban úgy véli, pont az új vezetéssel vannak ilyen problémák.

Keller név szerint említette az új igazgatóságból Nyerges Zsoltot és Pomázi Csabát. Mindketten érdekeltek a Sigma Nova, Alfa Nova, Axon és Dunaújvárosi Hőszolgáltató nevű vállalkozásokban. Keller szerint elfogadhatatlan, hogy ennyi érdekeltséggel valaki állami céget is vezessen egy kisvárosban. Keller úgy tudja, Pomázi és Nyerges cégei szoros kapcsolatban álltak egy olyan vállalkozóval, aki az Újpest sportegyesület szponzorálásakor adócsalás gyanújába keveredett, és most eljárás folyik ellene. Kellernek meggyőződése, hogy Nyergesnek és Pomázinak is részt vett a csalásban. A szocialista képviselő szerint mindkét üzletember a Fideszhez közel álló személyiség.   

Matolcsy György gazdasági miniszter szerint teljesen törvényesen, a kormánytól függetlenül nevezte ki az ÁPV Rt. a Dunaferr igazgatóságát. Ezért teljesen alaptalanok Keller vádjai, mondta a miniszter.

Egy nevét nem vállaló szocialista politikus az [origo]-nak elmondta, a Pomázi család teljhatalmú Dunaújváros gazdasági életében. A Pomáziak parlamenti híresztelések szerint rokonai Lévai Anikónak, Orbán Viktor miniszterelnök feleségének. Ezért állítólag különös védettséget élvez a család, és ezért kerülhetett Pomázi Csaba a Dunaferr igazgatóságába.

[origo]

Korábban:

Megalakult a Dunaferr ügyet vizsgáló albizottság 

Keller szerint a kormány lejáratja a Dunaferrt