Demeter Ervin, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szerint nem repült titkos fegyverszállítmány az ENSZ által embargó sújtotta országba. Lentner Csaba (MIÉP) hétfőn jutott olyan információkhoz, amelyek szerint Budapestről Jemenbe repült egy haditechnikai eszközöket szállító repülőgép 1997-ben.

Demeter Ervin titkosszolgálati miniszter a parlament plenáris ülésén Lentner Csaba hétfőn feltett kérdésével kapcsolatban elmondta, hogy nem fegyvereket szállított és nem Jemenbe repült a szóban forgó repülőgép. A gép kereskedelmi engedélye Bulgáriát jelölte meg célországként, a repülési engedély viszont egy másik országot. Hogy melyiket, azt a miniszter nem árulta el. A miniszter szerint a hatóságok az ügyben a legnagyobb gondossággal jártak el. A szállítmány végül bolgár garanciákkal Bulgária felé hagyta el az országot.

Lentner Csaba, a MIÉP képviselője korábban az [origo]-nak elmondta, olyan információk birtokába került, miszerint 1997-ben titkos fegyverszállítmány került Budapestről Jemenbe. A rakományt a jemeni védelmi minisztérium rendelte meg. A gépen haditechnikai eszközöket szállítottak Jement ebben az időben az ENSZ fegyverszállítási embargója sújtotta, így legálisan senki sem szállíthatott volna haditechnikai eszközöket oda. Lentner az [origo] kérdésére nem árulta el, ki az informátora.

[origo]