Túl van az életveszélyen a tiszadobi rendőr

Túl van az életveszélyen az a 34 éves tiszadobi rendőr törzszászlós, akire a múlt hét pénteken támadtak rá haragosai, és a védekezésképtelenné tett embert késsel összeszurkálták.

A sérültet a nyíregyházi Jósa András megyei kórház intenzív osztályán kedden délután látogatta meg Orbán Péter altábornagy, országos rendőrfőkapitány és Tóth Ferenc ezredes, megyei főkapitány. Az ORFK vezetője átadva a belügyminiszter jutalmát, elmondta, hogy mind a lábadozó rendőrről, mind családjáról gondoskodik a testület.

Daruka Irén, a kórház csoportvezető főorvosa elmondta, hogy a törzszászlós több műtét után túl van az életveszélyen. Ha gyógyulása közben nem lépnek fel szövődmények, akkor maradandó károsodás nélkül viszonylag rövid idő alatt felgyógyul.

A szolgálaton kívüli rendőrt egy korábbi intézkedés miatt érte a támadás. Hátulról rontottak rá, lefogták, többször megszúrták. Az elkövetők, a 40 éves G. Rudolf és 17 éves fia, G. Gábor ügyét a budapesti katonai nyomozóhivatal vizsgálja.

Az országos főkapitány bízik abban - mint elmondta -, hogy az ügyben a bíróság olyan ítéletet hoz, amely elrettenti a hasonló cselekedetre készülőket.

A tiszadobi cigány kisebbségi önkormányzat a megyei lapban megjelent levélben megköveti a sértett családját, és bocsánatot kér a tiszadobi cigányok nevében, akik békességgel élnek egymás között, s nincs ellentétük a helyi rendőrökkel.