Feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyészség az Országimázs Központ ügyében. Az ügyészséghez Keller László szocialista politikus fordult egy kérdéssel, ezt értékelte a legfőbb ügyész feljelentésként.

A szocialista politikus korábban azzal a kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez: a büntető törvénykönyv szerint büntethető-e Tóth István Zoltán, az Országimázs Központ vezetője azért, mert adatkezelőként közérdekű adatokat eltitkol. Nem hozza nyilvánosságra a 4,2 milliárd forintos országimázs-pályázaton a Happy End Kft.-t győztessé nyilvánító zsűri névsorát, 15 napos válaszadási kötelezettségének több mint 120 napja nem tesz eleget.

Polt Péter a megkeresést tartalma szerint büntetőfeljelentésként értékelte, és augusztus 17-én továbbította az illetékes fővárosi kerületi ügyészséghez. Az ügyészség augusztus 22-én egyszer már elrendelte a feljelentéskiegészítést.

Időközben a kérdéses adatokat - köztük az országimázs-pályázat közbeszerzési bírálóbizottságnak névsorát is - a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságának internetes oldalán nyilvánosságra hozták.

A feljelentéskiegészítést most a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztálya végzi.

Korábban:

Következmények nélkül maradhat az ÁSZ-jelentés