Az internet rekordot döntött, a tévék nem

Az átlagosnál jóval többen nézték itthon is a hírműsorokat az amerikai események miatt, bár Jimmy halála nagyobb érdeklődést vonzott. A magyar internetes újságok viszont taroltak: sikerült minden eddigi rekordot megdönteniük: szinte az összes hozzáférő használta a világhálót a tájékozódásra az elmúlt két napban.

Mind a három országos csatorna híradója átlépte az egymillós nézettséget: a legtöbben a Tv2 Tények keddi műsorát nézték, több mint 1,8 milliós átlagos nézettséggel az AGB Hungary mérései szerint. Ez azt jelenti, hogy a tévékészülékkel rendelkező négy éven felüli lakosság 20 százaléka nézte a műsort. A közszolgálati televíziónak sikerült az átlagos nézettségének többszörösét produkálnia: kedden közel 1,3 millióan figyelték a Híradót; az éppen tévénézők 26 százaléka követte itt az eseményeket. Az RTL Klub esti különkiadását közel 1,7 millióan nézték. Érdekes, Zámbó Jimmy énekes halála jobban érdekelte a magyarokat: az eset után jóval kétmillió fölötti nézőszámot produkáltak a hírműsorok és különkiadásaik.

Kiugró volt a külföldi hírtelevíziók (CNN, BBC, Deutsch Welle, Euronews, Sky News) nézettsége hazánkban is: 1,35 millió néző figyelte legalább 1 perc erejéig az említett adókat az események kezdetétől számított fél napban, közülük több mint félmillióan többször is visszatértek újabb információk reményében. Normális esetben két hét szükséges az öt hírtelevíziónak, hogy hasonló mutatót érjen el. Mivel az AGB Hungary csak az otthoni televízióhasználatot méri, ezért ezekben az adatokban nincsenek benne azok, akik munkahelyen, szállodában és egyéb helyeken nézték ezeket a csatornákat.

A szakértők szerint az szinte az összes internet-hozzáférő használta a világhálót a tájékozódásra, annyian nézték a magyar internetes lapokat. Az online újságok - a televíziós hírműsorokkal ellentétben - minden eddigi rekordot megdöntöttek: a leglátogatottabb portálon, az [origo]-n a szerdai napon 567 ezer felhasználót regisztrált a Medián Webaudit mérése. Az Indexre 345 ezer gépről voltak kíváncsiak, a Korridorra 104 ezerről, az Internettóra 32 ezerről. Szerdán összesen 3,15 millió oldalt töltöttek le honlapunkról, ami az előző naphoz képest közel 70 százalékos növekedést jelent. Az Index második a ranglistán, 1,6 millió oldalletöltéssel (10 százalékos emelkedés), a Korridorból 711 ezer (+26,7 százalék), az Internettóból 111 ezer lapot (+32 százalék) néztek meg az internetezők.

[origo]

Ajánlat:

[origo]: 567 ezer látogató, több mint 3 millió letöltött oldal szerdán