Fokozottabban figyelik a külföldiek mozgását Kaposváron a Somogy Megyei Rendőrség  alakulatai. A taszári amerikai bázishoz közeli megyeszékhelyen a fokozott rendőri védelmet az amerikai terrortámadások miatt a bázison életbe lépő legmagasabb katonai készültség miatt rendelték el.  A kaposvári rendőregységeket terroristaelhárítási feladatokra is felkészítették.

Kaposvár utcáin a megszokott rendben zajlik az élet, legfeljebb a fokozott rendőri ellenőrzés árulkodik arról, hogy az amerikai terrortámadás-sorozat miatt nemcsak a taszári amerikai bázison vezettek be különleges intézkedéseket. A Somogy Megyei Hírlap tudósítása szerint a közeli megyeszékhelyen készültségbe helyezték a Somogy Megyei Rendőrség beavatkozó egységeit. Az egységeket terroristaelhárítási feladatokra is felkészítették. Fokozottabban figyelik a külföldiek mozgását. Tóth János ezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója megerősítette: Taszáron, a bázis körül, illetve a kaposvári közintézmények és a külföldi érdekeltségű cégek környékén, valamint a katonai objektumok közelében fokozott ellenőrzést vezettek be.

Taszáron az amerikai bázison  az amerikai katonákat alacsonyabb készültségi fokozatba: Bravóba helyezték.  A legmagasabbat, a Deltát a  Magyar Honvédség segítségével tartotta a bázis. Augusztus elején ugyanis a taszári parancsnokság a boszniai Tuzlába költözött, és a Kaposvár melletti településen csak egy száz-százötven katonából, illetve polgári alkalmazottból álló kisebb csoport teljesít szolgálatot.

A bázisra bejáró, a fenntartásban és az üzemeltetésben részt vevő magyar polgári alkalmazottak szigorú biztonsági ellenőrzése megszűnt.