Félmilliós nyomravezetői jutalom Nógrádi Ádám kézrekerítőjének

A rendőrség feltételezése szerint Magyarországon bujkál az édesapja meggyilkolásával gyanúsított Nógrádi Ádám, így a Bács-Kiskun megyei nyomozók inkább felbukkanási helyeit ellenőrzik, s egyelőre nem adtak ki ellene nemzetközi körözést. Lapunk úgy tudja, a fiatalembert lőfegyverrel való visszaéléssel is gyanúsítják, nyilvánvalóan a gyilkossággal összefüggésben. A három év elteltével kiderült bűncselekmény hátterében családi konfliktust sejtenek a nyomozók.

Félmillió forint nyomravezetői jutalmat tűzött ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az édesapja megölésével gyanúsított Nógrádi Ádám kézre kerítőjének. Bár több lapban is megjelent, hogy Ádám feltehetően külföldre szökött, a nyomozás vezetői azt feltételezik, hogy idehaza húzta meg magát.

Nógrádi József eltűnését három évvel ezelőtt jelentették hozzátartozói. Egészen ez év augusztus végéig államigazgatási eljárás keretében folytatott adatgyűjtést a rendőrség, amikor is egy pirtói telek elhagyatott kútjában felfedezték a holttestet.

Rendőrségi források is megerősítették: már a tetem megtalálása előtt Nógrádi Ádámra gyanakodtak a rendőrök, ám holttest híján semmilyen bizonyíték sem állt rendelkezésre.
Miután rábukkantak a holttestre, azonnal megindult a nyomozás, amelynek első napjaiban - két héttel ezelőtt - tanúként idézték és hallgatták ki Nógrádi Ádámot is. Bár a kihallgatásról semmilyen információ sem szivárgott ki, vélhetően már ekkor feltettek olyan kérdéseket a nyomozók, amelyek nem hagytak kétséget Nógrádiban afelől, hogy személyét összefüggésbe hozták a bűncselekménnyel. Éppen ezért, kihasználva hogy a rendőrség nem rendelte el folyamatos figyelését, Nógrádi Ádám elhagyta lakhelyét.

A nyomozók adatai szerint családi okok állhatnak Ádám három évvel ezelőtti tettének hátterében. Nagy valószínűséggel megelégelte apja ellentmondást nem tűrő irányítási stílusát, amelytől a család minden tagja szenvedett. Az eddig beérkezett információk azt erősítik, hogy a fiú egyedül követte el tettét, noha apja lényegesen erősebb testalkatú volt.

Korábban:

Nógrádi Ádám külföldre szökött a bátyja szerint