Az MSZP perli az APEH-szóvivőt

Pert indít az MSZP az APEH szóvivővel szemben a sajtóbeli nyilatkozatai miatt, amely megítélésük szerint a szocialisták befeketítését szolgálta. A jogászok vizsgálják, hogy mekkora esélye lenne a pártnak egy adóhivatal elleni pernek: elegendő bizonyíték birtokában ez lenne a következő jogi lépésük.

Büntető- és polgári pert indítanak a szocialisták az APEH szóvivője ellen, mert értékelésük szerint Burillák Attila a több milliárdos adócsalási ügy kapcsán "pártalapon" nyilatkozott a médiának - jelentette be Szili Katalin elnökhelyettes.

Burillák Attila azt nyilatkozta korábban a sajtónak, hogy egy sokmilliárd forint értékű maffiajellegű bűncselekmény-sorozat tárgyi bizonyítékait foglalták le az adónyomozók az MSZP Köztársaság téri központjában. A házkutatást a volt vecsési MSZP-elnök 5 milliárd forintos adócsalása ügyében tartotta az adóhivatal. A szocialisták szerint a szóvivő “hazudott és csúsztatott”, a Fidesz politikai ellenfelének befeketítése érdekében. Állításuk szerint mindössze két, húszezer forint körüli vitatott számlát foglaltak le a revizorok.

"Fegyelmezett köztisztviselőként nem szoktam foglalkozni politikusok kijelentéseivel, így most sem kívánom kommentálni az MSZP lépését" - mondta lapunknak Burillák Attila, aki hozzáfűzte: a tájékoztatási kötelességének tett eleget, amit ezután is meg fog tenni.

Jogászok vizsgálják és gyűjtik az adóhivatal szóvivője rádiós és televíziós nyilatkozatait, amelyek bizonyítékul szolgálhatnának egy esetleges APEH elleni perhez - mondta az MSZP Pest megyei elnöke, Szabó Imre, aki leszögezte: ha elegendő esély mutatkozik egy sikeres jogi eljáráshoz, akkor a szocialisták meg fogják lépni.

[origo]