Nem állami pénzből jelent meg a revizionista CD

Kedden délelőtt a parlament társadalmi szervezetek bizottsága meghallgatta az Ifjú Magyarok Egyesületének elnökét a revizionista dalokat tartalmazó CD ügyében. Az ifjú magyarok igazolták, hogy a CD-t nem az Országgyűléstől kapott összegből jelentették meg.

Az Aktualizált revíziós dalok multimédiás CD-t a MIÉP XI. kerületi társszervezete, az Ifjú Magyarok Egyesülete adta ki. A borítón támogatóként szerepel az Országgyűlés Társadalmi Szervezetek Bizottsága, az Ifjúsági és Sportminisztérium és a XI. kerület polgármestere. Kiderült, az Országgyűlés 180 ezerrel támogatta a szervezetet, az azonban nem volt világos, hogy ebből a pénzből finanszírozták-e az irredenta CD-t. Ezért Országgyűlés Társadalmi Szervezetek Bizottságának Ellenőrző Albizottsága vizsgálatot indított az ügyben.

Kedden délelőtt meghallgatták az Ifjú Magyarok Egyesületének elnökét, Novák Előd Attilát a revizionista dalokat tartalmazó CD ügyében. Az egyesület vezetője igazolni tudta, hogy az Országgyűléstől kapott 180 ezer forintot működési költségekre költötték, a beadott dokumantumokat a bizottság szakértői megfelelőnek találták. A revizionista dalokat tartalmazó CD-t nem abból az összegből adták ki, melyet az Országgyűlés szavazott meg működési költség támogatásaként az Ifjú Magyaroknak, 1600 másik társadalmi szervezettel együtt.

Novák tudomásul vette a bizottság alelnökének, Halász Jánosnak (Fidesz) felszólítását, hogy a jövőben ilyen jellegű kiadványokon ne tüntessék föl a támogatók között az Országgyűlést. Mivel a kapott pénzt nem a CD megjelentetésére használták fel, nem szükséges az Országgyűlés megnevezése, ezzel ugyanis csak a parlament tekintélyét veszélyeztetik - mondta Halász, aki szerint, ha formailag rendben van is a pénz felhasználása, tartalmilag nem tartja elfogadhatónak az Országgyűlés nevének egy ilyen jellegű kiadványon való szerepeltetését.

A bizottság tagjai felvetették, hogy a jövőben kérni kellene a támogatott társadalmi szervezeteket, működési költségeik támogatásának fejében ne szerepeltessék az Országgyűlés nevét támogatóként, más forrásból finanszírozott kiadványakban.

[origo]

Korábban:
Bizottsági beszámoltatás az irredenta CD miatt