Schlecht védője feljelenti Kunczét és Eörsit

Panaszt nyújt be a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), illetve feljelentést tesz Kuncze Gábor és Eörsi Mátyás szabad demokrata országgyűlési képviselők ellen szerdán Futó Barnabás, Schlecht Csaba védője.

Futó Barnabás panaszával azt szeretné elérni, ha a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában szüntetné meg a nyomozást.

A BRFK Nyomozó Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya közokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt Schlecht Csaba és ismeretlen társai ellen, valamint csődbűntett és adócsalás alapos gyanúja miatt Schlecht ellen folytatott nyomozást, amit szeptember 10-én megszüntetett, mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

Az ügyvéd azt is elmondta: Schlecht megbízásából feljelentést tesz a BRFK-nál Kuncze Gábor szabad demokrata országgyűlési képviselő ellen, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. Szerinte Kuncze Gábor a Napkelte szeptember 18-i adásában áfacsalással vádolta Schlecht Csabát.

Futó Barnabás közölte: hamis vád miatt feljelenti Eörsi Mátyás (SZDSZ) képviselőt is, mivel a nyomozást megszüntető határozat szerint ő volt az egyik feljelentő a Schlecht Csaba-ügyben.

"A hivatkozott interjúban áfa-visszaigénylésről beszéltem, és ennek kapcsán nem említettem Schlecht Csaba nevét" - nyilatkozta Kuncze Gábor. "Ezek szerint Futó Barnabás és Schlecht Csaba önként jelentkeznek, ha áfacsalásról van szó, ami érdekes és mély önismeretre valló dolog részükről, de mi közöm van nekem ehhez" - mondta Kuncze. A politikus hozzátette: az ügyész megszüntető határozata ellen kedden panasszal éltek azok, akik annak idején a bejelentést tették, ezért minden további kérdés ebben az ügyben a panasz elbírálása után lesz aktuális.