A rendőrség őrizetbe vett egy budapesti vállalkozót, aki kapcsolatba hozható Budapest belvárosában, a Galamb utcában tavaly elkövetett robbantással.

Az őrizetbe vett  45 éves S. Mihály alaposan gyanúsítható azzal, hogy megbízást adott egy feltételezhetően szlovák állampolgárságú férfinak: robbantsa fel felesége autóját saját, Galamb utcai szórakozóhelye előtt. A rendőrség szerint a férfi azért bízta meg a feltételezhetően szlovák férfit, hogy a robbantással egy üzleti riválisára terelje a bűncselekmény elkövetésének gyanúját, az őrizetbe vett férfi ugyanis üzleti vitában állt egy szintén vendéglátóipari vállalkozást működtető csoporttal.

A BRFK azután vette őrizetbe a férfit, hogy az egyik alkalmazottja terhelő vallomást tett rá. Az alkalmazott elmondta: a főnöke megbízásából ő vitte el a Mazda típusú gépkocsit egy zárt területre, ahol a feltételezhetően szlovák nemzetiségű férfi TNT-t helyezett el az autóra. Később a robbanószerkezetet távirányítással hozták működésbe éjjel egykor. A detonáció miatt több autó is kiégett, az anyagi kár 1,5 millió forint volt, személyi sérülés nem történt. A rendőrség kezdeményezte az őrizetbe vett, rongálással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását; a robbanószerkezetet végül működésbe hozó szlovák férfi ellen még nyomoznak.

[origo]

Korábban:

A rendőrség szerint nincs összefüggés a Galamb és a Páva utcai robbantás között

Látták a Galamb utcai robbantókat