Másfél milliárd forint után nyomoznak

Ügyfeleitől mintegy másfél milliárd forintot csalt ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság alapos gyanúja szerint Linkay Zoltán, a Cash-Inside Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezetője, aki rövid lejáratú értékpapír-befektetésekre tett ígéretet, majd az átvett pénzzel sajátjaként rendelkezett.

A rendőrség adatai szerint a CashInside Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezetője - csoportszervezőkön keresztül - 1996-tól magánszemélyektől letéteményesként különböző összegű készpénzt vett át rövid lejáratú értékpapír-befektetésekre. A kft. azonban az átvett pénzből értékpapírokat nem vásárolt, azzal sajátjaként rendelkezett. A nyomozás megállapította, hogy a Linkay Zoltán által vezetett kft. nem rendelkezik hivatalos állami, illetve hatósági engedéllyel e tevékenység végzésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csalás bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást a szabadlábon védekező cégvezető ellen. A BRFK nyomozóinak látóterébe eddig mintegy 200 károsult került.

A rendőrség kéri, hogy akik befektetőként készpénzt adtak át Linkay Zoltánnak vagy a kft. képviseletében eljáró személyeknek, jelentkezzenek a 457-5734, illetve a 457-5754 telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívó számon.