Suchman szerint nincs túlságosan eladósodva a Dunaferr-csoport

Horváth Istvánt, a Dunaferr volt vezérigazgatóját és Suchman Tamás volt privatizációs minisztert hallgatta meg csütörtöki ülésén a Dunaferr-ügyeket vizsgáló albizottság.

"A Dunaferr a körülményekhez képest eredményesen működött a vagyonkezelési időszak alatt, az acélipar válsága idején" - állította Horváth István, a Dunaferr volt vezérigazgatója a cég működését vizsgáló parlamenti albizottság csütörtöki budapesti ülésén. Hozzátette: az Acél XXI. Kft. által 1996-ban a Dunaferr-csoport vagyonkezelésére kötött szerződéssel a kft. átvette az ÁPV Rt. feladatát.

Horváth, aki 1991-től 2001 februárjáig vezette a Dunaferrt, a gazdasági bizottság albizottságaként működő testület előtt beszámolt arról, hogy 1991-ben válságstratégiát, 1993 végén stabilizációs, 1994-ben pedig egy állandó növekedési pályára állító stratégiát dolgozott ki a cég igazgatósága.

Suchman Tamás volt privatizációs miniszter elmondta: a vagyonkezelői szerződés a Dunaferr privatizálásáig megfelelő működést biztosít. Hozzátette: a cégcsoport eladósodottsága nem olyan mértékű, hogy az adósságspirálhoz vezetne.