Előzetesbe került egy lopással gyanúsított mentős

Egy mentős került előzetes letartóztatásba, és további öt gyanúsítottja van a rendőrségnek. A Mentőszolgálat vezetői és a rendőrség hosszú hónapok óta együtt figyelik a mentős dolgozókat, miután több beteg is arra panaszkodott, hogy értéktárgyai, vagy a pénze eltűnt. Az ügyben azonban valószínűleg jóval többen érintettek, a nyomozás érdekében még nem közölnek részleteket.

A szerdán Budapesten őrizetbe vett mentősök ügyében további fejlemények, és valószínűleg további őrizetbe vételek is várhatók még - tudta meg az [origo] Perlaki Attila rendőr ezredestől, a VIII. kerületi Rendőr-főkapitányságon. Az ezredes elmondta, hogy jelenleg egy személyt tartanak előzetes letartóztatásban, öt gyanúsított pedig szabadlábon védekezhet. Az ügy tovább bővülhet, mert a szerdai híradások óta újabb sértettek jelentkeztek. Az ezredes elmondta, hogy a Mentőszolgálat nagymértékben segíti a nyomozást, amelynek sikere érdekében a jövő hétig nem kívánnak részleteket elárulni. A gyors kihallgatások során már több mentős ártatlansága is bebizonyosodott.

A nyomozás azután kezdődött, hogy több beteg is arra panaszkodott, hogy gyanús körülmények között tűntek el értéktárgyai vagy a pénze, miután mentőautóban szállították őket. Előfordult, hogy a lakásban nem volt meg valami, miután a betegek a kórházból hazatértek, vagy a kórházba szállítás után letétbe tett tárgyak nem kerültek elő, annak ellenére, hogy azokról jegyzőkönyvet kell vezetni - mondta el az [origo]-nak Göndöcs Zsigmond, a Mentőszervezet helyettes főorvosa.

A mentősök vezetői a beérkezett bejelentések alapján hosszú hónapok óta a rendőrséggel együtt figyelték a dolgozókat, mielőtt akcióba léptek volna. Ennek köszönhetően derült ki, hogy a tolvajok nem csak a Mentőszolgálat dolgozói közül kerültek ki, valamint az is, hogy az illetők nem csak a mentősök által ellátott betegek sérelmére követtek el rablásokat.

[origo]


Korábban:
Mentősöket vettek őrizetbe