Ötrendbeli emberölés bizonyítható a Fekete Angyalra

Napokon belül befejezi a rendőrség a nyomozást a kórházi sorozatgyilkossággal gyanúsított F. Tímea ellen. A rendőrség a héten egyeztette a fiatal ápolónő cselekményének minősítését a nyomozást felügyelő ügyészséggel. Bár F. Tímea vallomásában több mint húsz kórházi beteg megölését ismerte el, legfeljebb ötrendbeli emberölést lát bizonyíthatónak a hatóság.

Többszöri halasztást követően, immár az ügyészség állásfoglalásának ismeretében két héten belül befejezi a nyomozást, és megkezdi az iratismertetést a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálati főosztálya a Fekete Angyalként elhíresült kórházi nővér, F. Tímea ügyében. Az utóbbi két hónapban nyomozati cselekmény már nem történt, valójában a sorozatgyilkosság bizonyíthatóságát és minősítését egyeztette a rendőrség a majdan a vádat képviselő Fővárosi Főügyészséggel.

F. Tímeát ez év február közepén tartóztatta le a rendőrség. A Nyírő Gyula Kórház ápolója eredendően csaknem 40 beteg meggyilkolását ismerte le. Mint állította, a végső stádiumban lévő idős embereknek éjszakai ügyelete alatt adott be intravénásan különböző nyugtatókat, amely következtében reggelre meghaltak. A nyomozás első harmadában F. Tímea vallomása alapján áldozatai közül 21 beteget sikerült azonosítani.

A Magyar Hírlap úgy tudja, az ügyészség álláspontja szerint hiába Tímea nővér részletes vallomása a halálba segített kórházi betegről, legfeljebb azokkal a gyilkosságokkal gyanúsítható, amelynek Tímea egyik kollégája is szemtanúja volt. - kolléga vallomása döntő lehet a bírósági tárgyaláson. Az öt legkésőbbi eset egyébként a februári őrizetbe vételt megelőző hetekben történt. A rendőrség a nyomozás befejezésekor részletes tájékoztatást ígér a szakértői véleményekről és a vizsgálódás részleteiről, ám az áldozatok nevét nem hozzák nyilvánosságra.

Korábban:

Fekete Angyal - közeledik a nyomozás vége