Nyolcórás várakozás a határon a biztonsági intézkedések miatt

A személyautóknak nyolc, a buszoknak tíz órát kellett várniuk Hegyeshalomnál, hogy átjuthassanak Ausztriába. A várakozást állítólag a magyar oldalon bevezetett szigorított ellenőrzés okozza.

A hegyeshalmi határátkelőnél hétfőn reggel rövid időre a személyautóknak nyolc, a buszoknak tíz órára nőtt a várakozási idő az Ausztria felé tartók számára. Bár egy osztrák autóklub helyszínen tartózkodó munkatársa 10 óra körül már "mindössze" egyórás várakozási időről számolt be.

Az osztrák hírügynökség ugyancsak 10 óra körül jelentette erre az autóklubra hivatkozva, hogy a magyar oldalon pénteken este bevezetett szigorított ellenőrzés miatt több mint 8 órára nőtt a várakozási idő a Hegyeshalom-Nickelsdorf határátkelőn, amely a legnagyobb határállomás Ausztria és Magyarország között. Ezen bonyolódik le messze a legnagyobb forgalom nem utolsósorban azért, mert itt Bécs és Budapest között végig autópálya van, s így ez a két főváros közötti leggyorsabb útvonal. A többi határátkelőn mindkét autóklub egybehangzó tájékoztatása szerint nem jelentkeztek gondok, s a várakozási idő a megszokott hétfő reggeli forgalomnak felelt meg.