A jelenlegi tervek szerint nem nevez ki alelnököket Mendreczky Károly, az MTV elnöke, legalábbis a közeljövőben elfogadásra kerülő új szervezeti és működési szabályzatából ez derül ki.

A jelenlegi tervek szerint nem nevez ki alelnököket Mendreczky Károly, a Magyar Televízió elnöke, legalábbis a közeljövőben elfogadásra kerülő új szervezeti és működési szabályzatából ez derül ki. A köztévé jelentősebb elmaradásait tervezi pótolni a közeljövőben, így várhatóan hamarosan a kuratórium elé kerül a nyár közepe óta késő, második fél évre vonatkozó üzleti terv, illetve a hetekben fogalmazzák újra a médiatörvény által előírt és az Országos Rádió és Televízió Testület részéről több alkalommal visszadobott közműsor-szolgáltatási szabályzatot. Ez utóbbit az intézmény a törvény elfogadása óta, vagyis csaknem öt éve nem tudta elkészíteni. A médiatörvény szerint a szabályzatban lefektetett rendeletek szolgálnának többek közt a pártoktól, politikai mozgalmaktól való függetlenség biztosítékául.

Dobos Menyhért, az MTV kabinetfőnöke elmondta: a szabályzat tervezetét a múlt héten tárgyalta az MTV közalapítvány, azonban azt kiegészítésre visszaküldte az MTV Rt.-nek. Elmondása szerint rövid határidőn belül elkészül a végleges változat, amely újra az ORTT elé kerülhet.