A Híradó nem ad helyreigazítást az MSZP-nek

Sem helyreigazítás, sem belső vizsgálat nem lesz az MSZP által kifogásolt riport miatt a Magyar Televízió Híradójában - jelentette ki a hírigazgató. A szocialisták tegnap bejelentették, hogy amíg nem tesznek helyreigazítást az általuk sérelmezett mondatokért, addig nem adnak nyilatkozatot az MTV hírműsorainak. Emellett az is lehetséges, hogy pert kezdeményeznek a Híradó ellen.

A Híradó nem ad helyreigazítást az MSZP-nek, amíg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) panaszbizottsága nem dönt az ügyben - nyilatkozta Csermely Péter hírigazgató az [origo]-nak, aki hozzátette, hogy egyelőre belső vizsgálatot sem tartanak a kifogásolt riport miatt. Az MSZP rendezvényeire továbbiakban is küldenek tudósítói stábot, adott esetben a szocialisták által bojkottált A Hét című műsorába is hívnak majd MSZP-s politikust - mondta a hírigazgató, aki elhamarkodottnak véli az MSZP reakcióját.

Mint ismeretes, a hétfői Híradóban egy MSZP-s sajtótájékoztató tudósításának felvezetéseként a műsorvezető azt közölte: "Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke nem zárja ki, hogy pártja a választások idején együttműködjön akár a Munkáspárttal is. Ezzel Juhász Ferenc a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének egyik korábbi kijelentését erősítette meg, amely szerint a szocialisták elképzelhetőnek tartják az együttműködést a Munkáspárttal és a Torgyán József irányításával működő kisgazdákkal is."

Az MSZP vezetői mindaddig nem adnak önálló nyilatkozatot az MTV Híradó és A Hét műsorának, amíg azok nem felelnek meg a közszolgálatiságnak - jelentették be kedden a szocialisták. Az MSZP a kifogásolt tudósítás miatt az ORTT panaszbizottságához fordultak, és helyreigazítást kértek az MTV-től. Vizsgálják annak lehetőségét is, hogy bírósági keresetet nyújtsanak be a Híradó ellen - mondta Juhász Ferenc, aki nem lepődött meg, hogy az MTV vezetősége nem tesz eleget a helyreigazításnak 

[origo]

Korábban:

Az MSZP kivonul az MTV hírműsoraiból
(2001.10.03.)