Kisfiúk raboltak ki egy férfit Budapesten

Szombat éjjel három két kisfiú és 14 éves vezetőjük megtámadtak egy férfit a fővárosban, megverték, majd elrabolták a mobiltelefonját. A fiatalokat néhány órán belül elfogták a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányságának Bűnügyi Osztálya eljárást indított S. J. 14 éves és két gyermekkorú - 11 éves és 10 éves - társa ellen. A három budapesti fiút rablással gyanúsítják, budapesti lakosok ellen. Mindhárman szabadlábon maradhattak.

A fiatalkorú gyanúsított társaival 2001. október 6-án éjjel Budapesten, a XIX. kerületi Batthyány utcában bántalmaztak egy 20 éves budapesti fiatalembert, majd táskájából kivették a mobiltelefonját és egy walkmant. Az áldozatnak az ütések következtében elrepedt az orrcsontja.

A sértett által adott személyleírás alapján a XIX. kerületi rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül elfogták a fiúkat. S. J. megtagadta a vallomástételt, gyermekkorú társai elismerték a bűncselekmény elkövetését. Az eltrabolt tárgyakat megtalálták a rendőrök.

[origo]