Elmeszakértői vizsgálatot kér Nógrádi Ádám ügyvédje

Az édesapja meggyilkolásával gyanúsított Nógrádi Ádám elmeszakorvosi vizsgálatát kezdeményezte ügyvédje, amellyel egyetértettek a nyomozás vezetői. Magyar György ügyvéd úgy véli, olyan pszichés tünetek mutatkoznak a 25 éves fiatalemberen, amelyek kihathatnak a felelősség megállapítására. Információink szerint a Kecskeméten folyó eljárásba bekapcsolódott a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság gyilkossági specialistája, Kovács Lajos ezredes is.

Várhatóan rövidesen elmeszakértői vizsgálatnak vetik alá az édesapja meggyilkolásával gyanúsított Nógrádi Ádámot. A fiatalembert a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság körözése alapján a múlt hét péntekén fogták el egy gödöllői bérelt lakásban.

Magyar György, a fiatalember ügyvédje lapunk érdeklődésére megerősítette: ő maga indítványozta a vizsgálatot, mivel védencénél olyan pszichés tüneteket vélt felfedezni, amelyek befolyásolhatják az eljárás kimenetelét. Az ügyvédtől megtudtuk: védence tagadja, hogy köze lenne Nógrádi József meggyilkolásához. A védő úgy vélte, a rendőrségnek erre legfeljebb közvetett bizonyítékai lehetnek. Ugyanakkor Ádám beismerte, segítő szándékkal ő írta azt a névtelen levelet, amely alapján a rendőrök három év elteltével, ez év augusztusában Pirtó közelében megtalálták Nógrádi József holttestét.

Magyar György arra számít, rövidesen szembesítik védencét azokkal a személyekkel, akik szökésben eltöltött háromhetes időszakban terhelő vallomást tettek rá, s így lehetősége lesz Ádámnak a védekezésre.
Lapunknak rendőrségi források is megerősítették, hogy a nyomozásba aktívan bekapcsolódott Kovács Lajos ezredes, a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának gyilkossági specialistája is. Az irányítása alatt működő "döglött ügyek osztálya" az elmúlt időszakban számos - évekkel ezelőtt történt - emberölési esetben fejezte be sikerrel a nyomozást.

Az ügy ismerői úgy vélik, az eddig begyűjtött bizonyítékok rutineljárássá szürkítik a Nógrádi Ádám ellen indított nyomozást, s az eredményes befejezéshez igazából nincs szükség az ismert nyomozó közreműködésére.

Úgy tudjuk, napokon belül beérkeznek azok a szakértői vélemények, amelyek megalapozhatják Nógrádi Ádám bűnösségét, s ami után az ügy minden részletét - a gyilkosság okát és elkövetésének módját - a közvélemény elé tárják a nyomozás vezetői.

Tagad a kézre került Nógrádi fiú