Hamis diplomával jutott be másoddiplomás képzésre az MSZP Tolna megyei alelnöke. Akkor derült ki a törvénysértés, amikor az önkormányzattól kért tandíjtámogatást az alelnök.

Az 52 éves Fonyó Lajos, az MSZP Tolna megyei alelnöke a szekszárdi hajléktalanszálló igazgatói posztját töltötte be. Az önkormányzat azonban szakirányú végzettséget kért. Fonyó azonban csak középfokú végzettséggel rendelkezett.

Az alelnök "a könnyebb ellenállás irányába ment" - mondta az [origo]-nak Csáki Béla, az MSZP Tolna megyei elnöke. Fonyó vett egy diplomát, majd azzal felvételizett másoddiplomásként a szociális munkás szakra, ahová felvételt is nyert.

Fonyó akkor bukott le, mikor az önkormányzattól tandíjhozzájárulást kért. Ott azonban ismerősei sejtették, hogy nincs diplomája, és utánanéztek a dolognak. Fonyó ekkor lemondott minden posztjáról, és kilépett az MSZP-ből is. Lemondásában "egyéni gondokra" hivatkozott, melybe nem akarja belekeverni a pártot.

"Az MSZP nem vállal felelősséget tagjaiért, de elvárja, hogy betartsák a törvényt. Fonyó Lajos magánemberként felelős tettéért" - mondta Csáki.

[origo]