Rendőrkézre kerültek Koko fivérének késes támadói

Miután tudomást szerzett arról, nyomában vannak a rendőrök, önként jelentkezett az a fiatalember, aki Kovács István ökölvívó olimpikon bátyját, Gyulát egy verekedés során késsel életveszélyesen megsebesítette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 25 éves K. Mártont őrizetbe vette. Kovács Gyula szeptember 25-én egy 80 ezer forint értékű mobiltelefon miatt keveredett verekedésbe egy hatfős társasággal.

A BRFK nyomozói az elmúlt napokban azonosították ama hatfős társaság minden tagját, akik három hete a Jászberényi úton részt vettek az ismert bokszoló, Kovács István fivére, a 32 esztendős Kovács Gyula bántalmazásában és megkéselésében. Az elkövetők közül ötöt már gyanúsítottként hallgattak meg, egy társukat még keresik. A felderítés sikerének értékét növeli, hogy a sértett már a legelején közölte, nem áll szóba rendőrökkel, s az érintettek elmondása szerint nem is mutatott hajlandóságot a nyomozókkal való együttműködésre.

Hankovszki István őrnagy, a nyomozás irányítója megerősítette: két nappal ezelőtt önként jelentkezett az a fiatalember, aki a támadók közül egyedüliként kést is használt, s két szúrással életveszélyesen megsebesítette Kovács Gyulát. Adataik szerint egy mobiltelefon miatt pattant ki a perpatvar, amely - Kovács állítása szerint - néhány nappal a verekedés előtt egy adósság fejében került hozzá.

A telefon eredeti tulajdonosa, egy Csaba nevű fiatalember az ominózus napon találkát beszélt meg Kováccsal a Jászberényi úton, tisztázandó a helyzetet. Kovács egy barátjával, míg Csaba öt ismerősével érkezett. A találka pillanatok alatt verekedéssé fajult, amelyre a járókelők is felfigyeltek.

Az eddigi adatok szerint Kovács ütött először, azonnal eltörve a szembenállók egyikének orrcsontját. Társa elfutott, őt pedig üldözőbe vették a többiek. Beszorították a közeli töltés mellé, majd ütlegelték, illetve egyikük - meggyőző érvként - egy késsel kétszer hasba szúrta. A földre zuhanó vérző fiatalembert magára hagyták.

Egy járókelő tett bejelentést az esetről, így Kovács időben kórházba került, míg egy másik szemtanú felírta annak a két gépkocsinak a rendszámát, amellyel a késelők elhajtottak. Miután a sértett nem mutatkozott túl segítőkésznek, elsősorban a rendszámok alapján próbáltak a tettesek nyomára jutni. Végül négyüket előállították, s két napja a szurkáló K. Márton is feladta magát. A telefon eredeti tulajdonosát, a Csaba keresztnevű fiatalembert még keresik a rendőrök. Az őrizetben lévő K. Márton ellen életveszélyt okozó testi sértés, a szabadlábon védekező társai ellen garázdaság alapos gyanúja miatt indítottak eljárást.