A Magyar Hírlap is kapott gyanús levelet

Gyanús boríték érkezett ma a Magyar Hírlap szerkesztőségébe. A borítékot két belpolitikai újságíró nevére címezték, és egy levél volt benne, melyben figyelmeztették őket, hogy a levél elolvasása után valószínűleg orvoshoz kell fordulniuk.

A két újságíró kibontotta, és - több kollégájukkal együtt - elolvasta a levelet, melyben ez állt: ha a címzetteknek a levél elolvasása után néhány napon belül infektológusra lenne szüksége, akkor forduljanak szakértőhöz a László Kórházban. A levél végén ez állt: "Köszönjük, hogy jól megfogták, és most már minden bizonnyal magukévá tették a levelet." A levél aláírása pedig ez volt: Al-queda. Ez annak a terrorszervezetnek a neve, mely valószínűleg a szeptember 11-i merényletek hátterében áll, bár magyar átírásban al-Kaidaként írjuk, angolul pedig Al-qaedának.

A Magyar Hírlap szerkesztőségéből a polgári védelem munkatársai vitték el a levelet, melyet vizsgálat alá vetnek, egy napon belül kiderül, hogy valóban tartalmazott-e bármilyen ártalmas anyagot a levél. A szerkesztőségben többen megfogták a borítékot és a levelet, de egyelőre nem tervezik, hogy orvoshoz forduljanak - mondta az [origo]-nak az egyik érintett, akinek a levelet címezték.

A Magyar Hírlapnál eddig nem vezettek be rendkívüli intézkedést a levelek, küldemények felbontásával kapcsolatban, várhatóan ezt most megteszik.

[origo]