Meghallgatták a köztévé több középvezetőjét

A Magyar Televízió öt középvezetőjét hallgatta meg tanúként az Országos Rendőr-főkapitányság a köztévé gazdálkodása ügyében.

A Magyar Televízió öt középvezetőjét hallgatta meg tanúként az Országos Rendőr-főkapitányság a köztévé gazdálkodása ügyében. A nyomozás két SZDSZ-es politikus feljelentése alapján indult még tavasszal. A többször meghosszabbított vizsgálat határideje a napokban járna le, de az ORFK újabb két hónappal meghosszabbította. A középvezetők közül a Népszava információi szerint a jelenlegi értékesítési igazgatóság helyettes vezetőjét is meghallgatták tanúként. Az ORFK tájékoztatása szerint viszont a felső vezetőkre csak hónapok múlva kerülhet sor. Az MTV februárban távozott elnökét, Szabó László Zsoltot is meghallgatják majd, ha már elég adat gyűlt össze a köztévé gazdálkodásáról. A volt elnök vezetése alatt az intézmény több mint 10 milliárd forintos veszteséget halmozott fel. Mint ismert, Szabó jelenleg Ausztráliában teljesít külügyi megbízatást. Az ORFK jelenleg a munkaszerződések, számlák átvizsgálása mellett az archívum kiadásának feltételeit ellenőrzi.

Az MTV felügyelőbizottsága is feljelentést tett a nyár elején többek közt a köztévé archívumának elkótyavetyélése miatt. A két feljelentést később összevonták. A köztévé - az előzetes értékbecslések szerint 10 milliárd forintot érő - archívumának kiadási eljárásáról eddig annyit lehet tudni, hogy a Filmmúzeum elnevezésű csatornának hatalmas kedvezményeket adott a Magyar Televízió. A felügyelőbizottság szerint bőven a piaci ár alatti összeg szerepel a két televíziós társaság közötti szerződésben. A köztévé eddig nem indokolta, milyen megfontolásból adott kedvezményeket a Filmmúzeumnak.

Korábban:

Késlekedik az MTV a bírságfizetéssel