Egy titkos rendőri akció során a nyomozók gázszivárgást imitálatak egy belvárosi lakóépületben, és kiüritették a házat. A BM vizsgálja az esetet.

A Belügyminisztérium (BM) vizsgálja a múlt hét végi Dob utcai gázszivárgással kapcsolatos rendőri intézkedéseket és tevékenységet - nyilatkozta a BM szóvivője, Könyves Krisztina a távirati irodának. Az esetről megjelent sajtóhírek szerint a múlt hét végén a főváros VII. kerületében, a Dob utca egyik épületében titkos rendőri akció zajlott le. Az információk szerint az akció során gázszivárgást imitáltak a helyszínen, és ennek során kiürítették az épületet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) négy életvédelmi nyomozója a Károly körúton helyszínelt egy szurkálásos ügyben, amikor meghallották a tűzoltóautók szirénáit, és a helyszínre siettek - állította a BRFK sajtófőnöke, Samu Attila az [origo]-nak, aki leszögezte: egyik lakásba sem mentek be a nyomozók.

A BRFK csütörtöki sajtótájékoztatóján az illetékesek nem nyilatkoztak a konkrét üggyel kapcsolatban, csupán annyit közöltek: a titkos nyomozás során a rendőrségnek igen széles jogköre van különböző eszközök alkalmazására. Az ügy vizsgálatát a Belügyminisztérium Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatala folytatja le, a vizsgálat várhatóan napokon belül lezárul. Ha jogsértést állapít meg a vizsgálat, akkor az illetékesek levonják a megfelelő következtetéseket - mondta a BM szóvivője.

[origo]