Őrizetben a tanárokat verő szülő

A rendőrség az előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a férfinak, aki állítólag fia kérésére két tanárt megvert a fővárosi VIII. kerületi Német Utcai Általános Iskolában pénteken a tanítási idő alatt. Az okozott sérülések mindkét tanárnál nyolc napon belül gyógyulónak minősülnek, bár egyikük a kezén szalagszakadást is szenvedett. 

A kerületi rendőrkapitányság munkatársa közölte: az őrizetben lévő férfit, illetve szabadon lévő három rokonát csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítják, amely akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Tettlegességgel csak az őrizetbe vett férfit gyanúsítják. Állítólag az apját felbújtó tanuló is belerúgott az egyik tanárba, de mivel ő még nem töltötte be 14. életévét, ellene nem indítható büntetőeljárás. Az okozott sérülések mindkét tanárnál nyolc napon belül gyógyulónak minősülnek, bár egyikük a kezén szalagszakadást is szenvedett.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint az iskola nyugdíjas tornatanára órán szóváltásba keveredett az egyik tanulóval, aki meglehetősen csúnya szavakat is használt. Mi több, azzal fenyegette meg az idős pedagógust, hogy az apjával megvereti. A nyugdíjas tanár egyik fiatalabb kollégáját is segítségül hívta az esetnél. Ezután a tanuló tanítási időben hazament és apjának azt mondta: tanára megverte. Ezt idáig nem támasztotta alá sem a tanárok, sem a diákok tanúvallomása. Ekkor az apa több családtag kíséretében bevonult az iskolába és a folyóson bántalmazta a fiatalabb tanárt, majd a tornaterembe ment és az ott éppen órát tartó idősebb pedagógust is megütötte tanítványai szeme láttára.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság illetékes közölte: az ügynek összesen négy gyanúsítottja van. Az egyik elkövetőt még keresi a rendőrség, de az apát már őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését is az ügyészségnél. Amennyiben a vádhatóság továbbítja a kezdeményezést, a bíróságnak a fogvatartás kezdetétől számított 72 órán belül döntenie kell az előzetes letartóztatás kérdésében.