Orbán Viktor miniszterelnök pálinkával köszöntötte a békéscsabai kolbászkészítői verseny résztvevőit.

Kétszáz csapat részvételével hétfőn délelőtt megkezdődött Békéscsabán a Városi Sportcsarnokban a négynapos Csabai Kolbászfesztivál legfontosabb eseménye, a kolbászkészítő verseny. A vetélkedőn immár hagyományosan részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök, aki tíz órakor csabai hagyomány szerint pálinkával köszöntötte a versenyzőket és az érdeklődő csabai polgárokat.

A csapatoknak tíz kilogramm húsból kell elkészíteniük a kolbászt. Az ízesítésről minden csapatnak magának kell gondoskodnia. A csapatoknak korszerű technikai eszközök felhasználásával, a tisztasági követelmények betartásával, valódi magyar kolbászt kell készíteniük- mondták a szervezők. Az elkészített kolbászokat szakmai zsűri minősíti.

Az ötödik alkalommal megrendezett versenyen mások mellett részt vesz Arnold Mihály, a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, de gyúrják a kolbászt Békéscsaba testvérvárosaiból érkezett vendégek, sőt még Japánból érkeztek versenyzők is.