Újabb feljelentések várhatók azon vizsgálatok nyomán, amelyeket a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal végez két, FVM-hez tartozó agrárcégnél. Sepsey Tamás, a KEHI elnöke csütörtökön közölte, hogy a vizsgálatok során újabb vagyon elleni bűncselekmények gyanúja merült fel.

Sepsey elmondta: az Agrármarketing Centrum Kht. és az Agrárpiac Fejlesztési Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. esetében fiktív szerződéskötések és többletszámlázások gyanúját állapították meg az ellenőrzést végzők.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a KEHI korábbi feljelentése ügyében, amit a hivatal az Agrármarketing Centrumnál végzett vizsgálatai után tett. A rendőrség ennek kapcsán hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt rendelte el a nyomozást.

A hivatal a többi agrárcégnél végzett vizsgálatok során számos büntetőfeljelentést tett, és ezek eredményeképpen többen már előzetes letartóztatásban vannak, és van olyan személy is, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.