Terry Black felvételekkel kívánja bizonyítani: pénzt akartak tőle a gyermekért

A transzvesztita előadóművész szerint pénzt akartak tőle az örökbeadók. Először ötmillió, később 3,7 millió forintot igényeltek tőle a gyermek szülei. Terry Black végül nem fizetett, de titokban felvételeket készített a beszélgetésekről.

Terry Black állítja, létezik ma Magyarországon gyermekkereskedelem. A transzvesztita előadóművész kezdettől fogva tanúkkal, rejtett kamerákkal és mikrofonokkal járt el a találkozókra leendő gyermeke eredeti szüleivel, illetve annak közvetítőivel. A találkozókat videó- illetve magnószalagra rögzítették. Az örökbefogadásról szóló megbeszélések során történtekről az RTL Klub és több napilap is részletesen beszámol a héten, így közzéteszik azokat a titkos felvételeket, amelyek a találkozók alkalmával készültek.

A művész az [origo]-nak elmesélte az örökbefogadás folyamatának előzményeit. Nem sokkal azután hogy az RTL Klub két műsorában is foglalkoztak örökbefogadási szándékával, egy ismeretlen hölgy kereste fel segítséget ajánlva. Az első találkozón csak a közvetítő hölgy jelent meg, aki megerősítette, tud segíteni a művésznek az örökbefogadásban, emellett pedig azt taglalta milyen rossz anyagi körülmények között él fiával. A beszélgetés végén megegyeztek a következő találkozásról is, ahol már az örökbeadó édesanya is megjelent.

Terry Black szerit ekkor történt az anyagiak első említése, amit ő és kísérője természetesnek vett, mivel azt gondolták a szülési, kórházi kezelési költségekről van szó. A meglepetés akkor érte őket, mikor az örökbeadó és kísérője közölte: ötmillió forintot kérnek. Ezt Terry Blackék nem fogadták el, így a következő találkozón a partnerek lejjebb adták: már csak 3,7 millió forintot igényeltek volna. Az örökbefogadás végül szabályosan ment végbe, a transzvesztita nem fizetett semmit a gyermekért.

Az előadóművész szerint hiába keresték meg a fentebb említett bizonyítékokkal a rendőrséget, ott azt mondták nekik, hogy ha feljelentést tesznek ők is bajba kerülhetnek. Amikor pedig az egyik kerületi gyámhatóság vezetőjének beszámolt az örökbeadók pénzkérésről, az kinevette, míg egy másik kerületi szerv vezetője azt közölte: egy nyílt örökbefogadásnál minden lehetséges - mondja Terry Black.

[origo]