Kivonultak az MSZP és az SZDSZ képviselői a költségvetési bizottság üléséről, miután a testület jóváhagyta a Domokos László fideszes alelnök által kiegészített napirendet. Az ellenzékiek a közmédiumoknak juttatott támogatásokról akarták meghallgatni az intézmények vezetőit.

A keddi ülésre eredetileg tervezett napirendhez két módosító javaslat is érkezett. Veres János (MSZP) azt akarta elérni, hogy a hétfőn elmaradt ülés teljes napirendjét tárgyalják meg a keddivel együtt, míg Domokos László csak a jövő heti parlamenti üléshez szükséges napirendi pontok átvételére tett javaslatot. Így Domokos László javaslatából kimaradt a Duna Televízió, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió vezetőinek meghallgatása.

Szekeres Imre (MSZP) a kivonulásukat követően elmondta: értelmetlenné vált, hogy részt vegyenek az ülésen, miután a kormánypárti többség úgy akar több milliárd forintot odaítélni a közmédiának, hogy előtte nem hallgatták meg a három közszolgálati média vezetőjét.

A bizottság elnöke hozzátette hogy a legközelebbi, három hét múlva sorra kerülő ülésre újból beterjesztette a médiavezetők meghallgatását, s az elmaradt önálló képviselői indítványokat, amelyek között egyebek mellett adókedvezményekre tettek volna javaslatot.

Korábban:

A közmédiumok tőkepótlást kapnak