Több miniszter meghallgatásáról döntött az Országgyűlés önkormányzati bizottsága a Kalocsán létesítendő ideiglenes menekülttábor ügyében.

Az önkormányzati bizottság jövő hét hétfőn a tervek szerint meghallgatja Pintér Sándor belügyminisztert, Stumpf István kancellária-minisztert, Demeter Ervin titkosszolgálati minisztert és Végh Zsuzsannát, a Belügyminisztérium Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalának főigazgatóját.

Kóródi Mária az [origo]-nak azt mondta: elsősorban arra kíváncsiak, milyen szempontok alapján találták Kalocsát a legalkalmasabbnak arra, hogy ott létesítsenek újabb menekülttábort. "Elvileg több helyszín közül választoták ki Kalocsát. Azt azonban nem tudni, melyek voltak az egyéb helyszínek, illetve milyen érvek szóltak Kalocsa mellett és a többi helyszín ellen" - tette hozzá a politikus.

Kóródi szerint egy menekülttábor helyszínének kiválasztása során az összes körülményt meg kell vizsgálni. "Kérdés, megvolt-e ez vagy csak ráböktek a térképre, hogy itt legyen" - mondta az [origo]-nak a képviselő.

[origo]

Korábban:

Kalocsa nem akar a területére menekülttábort

Titokban szállítják a menekülteket