A Reform Kisgazdapárt és a Kisgazda Szövetség vezetői, Liebmann Katalin és Cseh Sándor megalapozták a két szervezet egyesülését.

A két párt egyesüléséről tárgyaltak tegnap a Reform Kisgazdapárt (RKGP) és a Kisgazda Szövetség (KSZ) vezetői. Liebmann Katalin és Cseh Sándor megállapodtak egy 3-3 fős koordinációs bizottság létrehozásáról, amely előkészíti a két szervezet későbbi egyesülését. A 2002-es választásokon közös listával indulnak, és megkezdik a közös egyéni jelöltek kiválasztását.

Liebmann Katalin elmondta: a létrejövő vezető kisgazdaerő lehetőséget biztosít más kisgazdaerők összefogására. Hozzátette: reméli, sikerül a különböző formációkat egy láncra felfűzni és ezzel a nemzeti oldal számára a többséget megteremteni. Liebmann korábban kizárta az együttműködés lehetőségét más kisgazda formációkkal. Ugyanakkor pártja egy ideje egyeztet az MDNP-vel és a KDNP-vel is. A Cseh Sándor (FKGP) vezette Kisgazda Szövetség pedig korábban már megállapodott a Független Kisgazdák Demokratikus Szövetségével is.