A látogatók egy volt nemesi kúria épületében, század eleji környezetben ismerkedhetnek meg az "édességek királyának" történetével, fajtáival. A kiállítást várhatóan Mikuláskor nyitják meg Budapesten, Árpádföldön, a látogatókat kóstolókkal, és lábosban sült csokoládéval várják.

Talán már Mikulás ünnepére, de a legkésőbb január első napjaiban megnyílik Magyarország első csokoládémúzeuma, amely vetítéssel, előadásokkal, kóstolókkal és sok meglepetéssel várja majd az ínyenceket a főváros XVI. kerületében, egy hajdani nemesi kúriában.

"Az édességek királya a csokoládé" néven megalakuló Millenniumi Kereskedelemtörténeti Csokoládé Múzeumot - a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal karöltve a Féda Kft. hozza létre. A cég tájékoztatója szerint a látogatók század eleji környezetben filmvetítéseken ismerkedhetnek meg a csokoládé történetével, előadásokat hallhatnak a kakaóültetvényekről és magáról az édességről, továbbá láthatnak és kóstolhatnak különleges, régi receptek alapján készült finomságokat.

Az érdeklődők választ kaphatnak arra is, hogyan készül a nugát, melyik mandulafajta a legalkalmasabb a desszerthez, illetve mi a különbség a különféle marcipánok között. A kóstolás során egy-egy terméknek, például a marcipánnal töltött csokigolyónak akár többféle változatát is megkóstolhatják, s a múzeumban a különböző csokoládéfajtákhoz illő likőrt, bort, teát vagy kávét is kínálnak.

A kezdeményezők szeretnének megemlékezni a régi idők híres magyar csokoládékészítőiről és gyárairól is. Az árpádföldi, Bekecs utca 22. szám alatt létesülő intézmény ezek mellett gyermekprogramokkal (csokirulett, csokoládé-pénzverés, csokoládégolyó-készítés), és egy különleges ínyencséggel, lábasban sült csokoládéval várja majd az érdeklődőket.