Megtárgyalta a parlament költségvetési bizottsága a terrorizmus elleni küzdelemről szóló törvényjavaslathoz érkezett módosító indítványokat, miután az MSZP és az SZDSZ kivonult a testület hétfő késő esti üléséről.

A két ellenzéki frakció képviselő azt sérelmezték, hogy a kormánypártok elfogadták azt az indítványt, amely 30 percben korlátozta a frakciók hozzászólási lehetőségét.

Bauer Tamás (SZDSZ) példátlannak mondta, hogy a mintegy 30 módosító javaslathoz 30 perces időkeretet határoztak meg.

Veres János (MSZP), a testület alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan módosító indítványok is vannak a bizottság előtt, amelyeket nem házszabályszerűen nyújtottak be. Támogatta a költségvetési bizottság Keller László (MSZP) azon indítványát, amely szerint a kormány köteles tájékoztatni az Országgyűlést, amennyiben pénzügyi, kereskedelmi korlátozó intézkedéseket léptet életbe.

Elfogadta a testület Braun Márton és Dancsó József fideszes képviselők javaslatát, miszerint az ügyfél jogi képviseletét ellátó ügyvéd a rá vonatkozó titoktartási kötelezettség értelmében nem köteles bejelentési kötelezettségének eleget tenni, ha az ügyfélre vonatkozó, pénzmosásra utaló adat a bírósági eljáráshoz, illetve büntetőeljáráshoz kapcsolódóan az eljárás előtt, alatt vagy annak lezárását követően jutott tudomására.