Megtalálták a szegedi vállalkozó gyilkosát

Egy 34 éves férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy október 26-án többször rálőtt egy szegedi vállalkozóra, valamint egy nappal korábban agyonlőtt egy idős asszonyt. A vállalkozó a gondos orvosi ápolás ellenére, pénteken életét vesztette.

Az ügyről hétfőn Szegeden tartottak sajtótájékoztatót a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői. Lukács János ezredes, megyei főkapitány elmondta: a vizsgálat eddigi adatai szerint feltételezhető, hogy a 34 éves férfi követte el a fegyveres támadást a szegedi 50 éves vállalkozó ellen.

A vállalkozót október 26-án kora reggel lakótelepi lakása előtt a járdán érte három lövés, a férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol a múlt pénteken meghalt. Október 26-án érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a Szeged közigazgatási területéhez tartozó Kiskundorozsma külterületén lévő tanyán holtan találtak egy idős nőt. A 67 éves asszonyt pisztolylövéssel ölték meg. A rendőrség nagy erőkkel kereste a két súlyos bűncselekmény tetteseit.

A főkapitány hétfőn elmondta: múlt héten szerdán a rendőrök egy kiskundorozsmai szórakozóhelyen találták meg a gyanúsítottat. A 34 éves férfit őrizetbe vették, majd pénteken - azon a napon, amikor a vállalkozó belehalt sérüléseiben - előzetes letartóztatásba is helyezték. A gyanúsított beismerő vallomást tett, s együttműködött a rendőrséggel a történtek rekonstruálásában.

A gyilkossággal gyanúsított férfi elmondta: a vállalkozóra, akit egyébként ismert, nyereségvágyból lőtt rá, magával vitte áldozata táskáját, amiben 37 ezer forint volt. Az idős nőnek - a vallomás szerint - azért kellett meghalnia, mert megláthatta, amint a házának közelében a gyanúsított fegyverével próbalövéseket adott le. A bizonyítás még tart, a 34 éves férfi ellen emberölés alapos gyanúja miatt indult eljárás.

Korábban:

Rálőttek egy vállalkozóra Szegeden