Az RTL Klub információi szerint több ismert jogvédő sem tudta megakadályozni a VII. kerületben, hogy kilakoltassanak egy roma családot. A jogvédőket megbilincselve állították elő a VII. kerületi rendőrkapitányságon.

A jogvédő szervezetek munkatársai és közéleti személyiségek élő láncot alkotva próbálták megakadályozni az eljárást. A roma család azonban a tiltakozás idején már nem volt ott, őket egy panzióban helyezték el.  

A polgárjogi aktivisták egész nap a kilakoltatásra váró család lakásában voltak, hogy így tiltakozzanak a VII. kerületi önkormányzat eljárása ellen. Végül nem csak a családot rakták ki, hanem megbilincselve mindenkit elvittek - tudósít az RTL klub.

"Nem gondoltam, hogy nem lesz megoldás. A rendőrség úgy döntött, hogy este nyolc órakor kirakja az utcára a családokat" - nyilatkozta az RTL klubnak Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke, akit szintén megbilincselve szállítottak el.

Az őrizetbe vettek közt jogvédő, szociológus, szimpatizáns egyformán volt. Iványi Gábor országgyűlési képviselőt csak a mentelmi joga mentette meg a bilincstől. Ő azonban zokon vette, hogy vele másképp bántak, ezért beszállt egy rendőrautóba, és nem volt hajlandó kiszállni onnan így őt is bevitték a VII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol a polgári engedetlenségben résztvevők esetéről jegyzőkönyvet vettek fel - tudósít az RTL Klub.

Korábban:

Kilakoltatás a VII. kerületben