Egymilliárdos rablássorozat tettesét fogták el

A rendőrség hétfőn este Budapesten elfogott egy országos körözés alatt álló férfit, aki több zálogház és pénzintézet kirablásával gyanúsítható; a kárérték, amit a számlájára írnak egyes becslések szerint megközelíti az egymilliárd forintot.

A férfit hétfőn este kilenc óra körül a rendőrség különleges egységének emberei fogták el a XII. kerületben. Az őrizetben lévő V. Lászlót a rendőrség többek között a tavaly április 17-én, a XVII. kerületi Ferihegyi úti postahivatal ellen elkövetett támadással is gyanúsítja.

A másfél évvel ezelőtt történt rablást a postai alkalmazottak meghiúsították, így a tetteseknek nem sikerült pénzt szerezniük, viszont a helyszínen tartózkodó pénzszállítókkal tűzpárbajba kerültek, s egyiküket életveszélyesen megsebesítették. Ugyanott egy másik férfi is lőtt sérülést szenvedett, akit néhány nappal később egy pozsonyi kórház előtt találtak meg. A későn kórházba került férfin az orvosok már nem tudtak segíteni, belehalt sérüléseibe. A kiérkező rendőrök az egyik gyanúsítottat elfogták, de a másik azóta is szökésben volt.

A hétfőn elfogott 29 éves férfit több, köztük egy szeptemberi Budaörsi fegyveres rablással és gyilkossági kísérlettel is gyanúsítják, s az összes bűncselekmények kárértékét közel egymilliárd forintra becsülik.