Koppánné Kertész Margit november 15-én kilép az FKGP frakciójából és a fél év független képviselőség letelte után a MIÉP soraiba ül át. Gidai Erzsébet MIÉP-es képviselő pedig a hírek szerint a kisgazdákkal tárgyal.

Koppánné Kertész Margit átülése elvileg már csak szimbolikus lesz, egyrészt azért, mert tavasszal várhatóan már nem ülésezik a parlament, másrészt mire letelik a fél év, új választásokat tartanak. A politikus a választásokon azonban már a MIÉP színeiben indul.

Koppánné Kertész Margit korábban az FKGP Tolna megyei elnöke volt, ettől a posztjától azonban márciusban megfosztották. Az újonnan alakult kisgazda szövetségek közül először Lányi Zsoltékkal tartott, majd a Szabó János-féle Független Kisgazdák Demokratikus Szövetségének lett a tagja.

A kisgazdák közül elsőként Zakó László jelezte, hogy át akar ülni a MIÉP-be. A politikus jelenleg még független képviselő. Zakó valószínűleg szintén kéri tagfelvételét is - állítják a MIÉP-esek. Zakó júniusban lépett ki a kisgazda frakcióból.

Meg nem erősített hírek szerint ugyanakkor Gidai Erzsébet MIÉP-es politikus a kisgazdákkal tárgyal. Bár hivatalosan csak annyit mondott az [origo]-nak, hogy a ciklus végéig a MIÉP-frakció tagja marad, több forrás is úgy tudja, Gidait 2002-ben a kisgazdák indítják. Ezt azonban egyelőre a kisgazdák sem hajlandóak megerősíteni, mondván: csak január 19-én hozzák nyilvánosságra a jelöltek listáját. Gidai a MIÉP-nek nem tagja.

[origo]

Korábban:

Koppánné a MIÉP-et választotta az FKGP helyett