Göncz kiállt a jogvédők mellett 

Göncz Árpád volt köztársasági elnök elismersét fejezte ki a keddi, erzsébetvárosi kilakoltatás során megbilincselt és előállított jogvédőknek. A személyes levélbből kiderül, hogy a volt köztársasági elnök ugyan elismeri a tiltakozó akciót szervező Roma Polgárjogi Alapítvány munkáját, ám a konkrét ügyben nem kíván érdemben állást foglalni.

Személyes levelet írt Göncz Árpád volt köztársasági elnök a kedd esti erzsébetvárosi kilakoltatás kapcsán - írta a FrissHírek internetes portál. A levélben az ex köztársasági elnök rámutat, hogy a "kilakoltatás még a jogi feltételek fennforgásának esetében is majd mindig a társadalom peremére sodródott, a jogaik védelmére képtelen embereket érint, és velük együtt többnyire magatehetetlen gyermekeket, öregeket sújt".

A levél az akciót szervező Roma Polgárjogi Alapítvánnyal kapcsolatban úgy fogalmaz: "Nagyon becsülöm hát, amit az Önök alapítványa és más, Önökéhez hasonló munkát végző társadalmi szervek a kilakoltatással sújtott emberek védelmében tesznek".

A polgárjogi aktivisták kedden este megpróbálták megakadályozni egy kétgyermekes család kilakoltatását. Ezt követően 16-ukat bilincsbe verték és előállították őket a VI. -VII. kerületi rendőrkapitányságon.

[origo]